Frozen Dutch

Benieuwd naar de samenwerking tussen art director, fotograaf, tekstschrijver en klant verspreid over Nederland en Amerika vroeg ik 3 Vragen Aan Mr. Boonstra. Wie is Frozen Dutch precies? Wat is Boonstra's rol en hoe verliep de samenwerking?

Willem van Roosmalen

Voor iedereen die Frozen Dutch nog niet kent. Kun je daar eerst iets over vertellen?

Op een bedrijventerrein in Amsterdam Noord staat een klein fabriekje waar ze Frozen Dutch ijs maken. Frozen Dutch is biologisch ijs met zoveel mogelijk Nederlandse, seizoensgebonden producten.
De insteek van het ijs is vers, puur, Nederlands, minimalistisch en eerlijk en dat proberen we in de communicatie ook over te brengen.

FD20139 copy

Werkte je tijdens dit project ook al in Portland voor W+K? Hoe kwamen de oprichters bij jou terecht en hoe was de samenwerking met zoveel km’s ertussen?

Ik woonde toen inderdaad in Portland (inmiddels verhuist naar LA), maar ik ben vanaf de geboorte af aan al bij Frozen Dutch betrokken geweest. Ik heb in Amsterdam al veel werk voor ze gemaakt. De meeste communicatie gaat altijd per email. Afgezien van negen uur tijdverschil verloopt de samenwerking dus niet veel anders..

FD20132 copy

Kan je wat vertellen over jouw rol binnen het project, het creatieve concept achter Frozen Dutch en waar de grootste uitdagingen lagen?

Ik bedenk en ontwerp de meeste dingen voor Frozen Dutch; van het logo tot de communicatie tot de ijsstokje-visitekaartjes. Het creatieve concept achter Frozen Dutch is heel simpel en heeft een grote focus op het product. Daar ligt de creatieve uitdaging ook, hoe maak je met beperkte middelen het product interessant? Ik denk dat de fotografe Wyne Veen daar heel erg goed in is. Zij weet met haar gevoel voor esthetiek een bijzondere draai aan dingen te geven. Vorig jaar hebben we keurig gerangschikte ingrediënten laten zien. Dit jaar hebben we er voor gekozen om het ijs te laten zien hoe je het ook op je bord ziet, hoe je het eet. Geen perfecte bolletjes en glimmende aardbeitjes maar imperfecte klonten en half-gesmolten bolletjes. Nederlands en recht door zee maar met de kwaliteit van een gelateria.

FD2013 STORIES10 small FD2013 STORIES7 small FD2013 STORIES3 small FD2013 STORIES small

» Mr Boonstra