Edwin van Gelder

Ik ben de oprichter van ontwerpbureau Mainstudio. Mijn werk bestaat uit boeken, huisstijlen en andere grafische uitingen voor bijvoorbeeld IIT Architecture School Chicago, Phaidon Publishers en kunstenaars.

Maandag

Nieuwe week, nieuwe stagiair. Ik verwelkom Marcus Lange uit Leipzig, een erg getalenteerde ontwerper. Hij brengt een stageperiode van vier maanden door bij Mainstudio, alvorens hij aan zijn master gaat beginnen in Leipzig.

’s Middags zijn we naar drukkerij robstolk geweest om tests uit te voeren voor een editie van het Berlijnse magazine mono.kultur. Het opkomende issue gaat over de fotograaf James Nachtwey. De tests waren veelbelovend!

 woe

zat

Dinsdag

De dag begint met het uitzoeken van papier voor het drukwerk van modeontwerper Anne de Grijff. Samen met Adriaan Mellegers ben ik de identiteit aan het ontwikkelen voor Anne de Grijff en hiervoor was ik op zoek naar ‘huidskleur’ papier. Ik heb gekozen voor Sirio Color van Fedrigioni. Dit papier heeft exact de juiste toon. ‘s Avonds hebben regisseur Menno Fokma en ik een korte film voor het label SoHaSo afgerond en we zijn wat gaan eten bij Noorderlicht op het NDSM terrein.

zon

03woensdag 02dinsdag

01maandag

Woensdag

Dog day. Vandaag gaat mijn hond, Raf, mee naar de studio. Ik werk verder aan een boek voor architect Wiel Arets, dat uitgegeven wordt door IIT architecture Chicago. Ik werk momenteel aan drie boeken voor deze architect.

04donderdag

07zondag

06zaterdag

05vrijdag

Donderdag

De dag begint vroeg aangezien ik een meeting heb op Schiphol om 9 uur voor een opdrachtgever voor wie ik een complexe huisstijl ontwikkel. ‘s Avonds heb ik gegeten bij Worst in Amsterdam West, met Woes van Haaften (New Window) en ontwerper Lex Pott om de lancering van het nieuwe boek ‘Diptych’, gepubliceerd door Frame, te vieren.

din

vri

maa

don

Vrijdag

De door mij ontworpen albumhoes van Something Happening Somewhere is binnen, een nieuw recordlabel van Nuno dos Santos, de rode PMS-kleur werkt erg goed op het ongestreken papier.

’s Middags heb ik mijn interview voor de Zwitserse blog Ligature afgemaakt en gewerkt aan de identiteit voor het Duitse architectuurbureau Bolles + Wilson.

Zaterdag

Lars Harmsen (Slanted magazine) uit Duitsland deed een studio visit met zijn studenten die in Amsterdam waren voor een workshop. We hebben erg interessante gesprekken gehad over nieuwe technologieën binnen hetvakgebied grafisch ontwerpen. 

Zondag

’s Ochtends heb ik even bij Bakhuys koffie gedronken samen met Beau Bertens. Ze is een getalenteerd ontwerper, die momenteel werkt bij Glamcult Studio en die drie jaar geleden stage liep bij Mainstudio. ’s avonds de fantastische film Nebraska gezien in Kriterion.