2 Weken met de Note 3

De Samsung Galaxy Note 3. Net als vorig jaar zijn we gevraagd de telefoon te testen. Dus vroegen we naast het Fontanel team ook Ted Parker, Daniël Disselkoen en Jeroen ‘Calango' Krielaars met de telefoon aan de slag te gaan. Ondertussen kon je op de Tumblr andere bloggers volgen. Lees hier onze ervaringen!

Willem van Roosmalen

Daniël Disselkoen
www.danieldisselkoen.nl
Nog maar een jaar geleden was ik verbaasd over het formaat van dit soort telefoons. Ondertussen lijkt het de normaalste zaak van de wereld dat telefoons weer GROOT zijn. En eerlijk is eerlijk; ik begrijp het wel. Het scherm van deze Note is namelijk gewoon heel erg goed.
Op dit moment werk ik aan de ontwikkeling van een interactief kunstwerk in de vorm van een iPhone spel. Daarom loop ik al een tijdje als een moderne cowboy met twee telefoons in mijn zak. Rechts een iPhone links de Note. Ik zou willen dat het anders was, maar keer op keer ga ik met mijn rechterhand naar mijn linker broekzak. Daarom voor nu: gefeliciteerd Samsung.


Erik Gelderblom
fontanel.nl/erik
Ik gebruik de Note 2 alweer een jaar. De laatste maanden met een barst in het scherm…de Note 3 kwam dus mooi op tijd! Een van de verbeteringen viel me meteen op; de afgeronde hoeken liggen stukken beter in de hand. Alleen nog steeds te groot om echt lekker met 1 hand te typen. De camera is nog beter, zie de vakantiefoto, en ook het pennetje werkt fijner én zit handiger in de telefoon verwerkt. Ben alleen benieuwd of ik ‘m dit keer niet kwijtraak. Het enige wat ik deze keer niet durf te testen is de valbestendigheid van het scherm..


Jeroen Krielaars
www.calango.nl
Als trouwe Apple gebruiker was ik toch best benieuwd. Van buiten ziet het er veel belovend uit. Mooi faux-leather (echt was natuurlijk beter geweest), een helder schermpje, en helaas een plastic chromen randje. Het grote formaat werkt heel fijn, maar is niet echt broekzak-compatible.

Dan het OS. Ik hou van overzicht. In alles. Bij Samsung houden ze blijkbaar van apps op 4 verschillende plekken, in allerlei verschillende menustructuren. Na wat stuntelen vond ik ergens een switch naar ‘eenvoudige stand’, oftewel senioren stand. Blijkbaar staat hij dan standaard dus op complexe stand. Dat de optie voor een simpele stand volgens de makers blijkbaar nodig is, zegt volgens mij al genoeg.

Erg jammer want de Note3 heeft wel een hoop mooie functies. Alleen ze komen niet echt uit de verf vanwege een onlogische opzet (en jaren 90 clipart). Het pennetje is voor snelle schetsen wel een uitkomst. Dat blijft met je vingers onmogelijk, ongeacht de app waar je in werkt. Al met al een mooi apparaat, maar helaas mist het de eenvoud en verfijning die ik had verwacht.


Thomas Moes
fontanel.nl/thomas
De Note 3 is een stap vooruit van zijn plastic voorganger. De leren achterkant geeft een minder ‘glazig’ gevoel dan mijn iPhone, waarbij ik continu in angst leef dat hij valt. Het scherm is sexy: helder en scherp. Dat zie je bij gemaakte foto’s (zoals dit werk van Christien Meindertsma bij de Dutch Design Week) en zorgt ervoor dat video kijken een genot is.

Door Android kun je alle bekende apps er gewoon op zetten, maar Samsung mag stoppen met onnodige crap toe te voegen (‘Samsung My Magazine’ ik kijk naar jou). Less is more enzo!


Ted Parker
www.ted-parker.com
Samsung heeft mij te pakken met dat rare pennetje. Daar kan je lekker knullig mee tekenen in één van de bijgeleverde teken-applicaties. De ridicule grote van de Samsung Note 2 en 3 maken dat je altijd een telefoon-slash-minitablet op zak hebt om op te doodle-en als je verveelt. En dat rare pennetje tekent toch net iets verfijnder dan je vinger over een vettig iPhone schermpje te vegen. Thuis ontwerp ik op m’n Samsung Tablet met een biertje uit m’n Samsung koelkast terwijl ik Funniest Homevideos kijk op m’n Samsung TV. Samsung Samsung Samsung.

(Tekening is trouwens met de Samsung Note 3 en Sketchbook Mobile app gefabriceerd)


Willem van Roosmalen
fontanel.nl/willem
Zondag ochtend, kopje koffie en mijn mail op de Samsung checken. Flashback naar de Note 2 van vorig jaar en dat héérlijk grote scherm. Al lijkt Samsung overal een schepje bovenop te hebben gedaan. Design dat in dienst van mij staat verliest het van design dat mijn aandacht probeert te trekken: de felste kleuren, tig openstaande schermpjes, meldingen, bliepjes, sidebars, native apps, samsung apps, andere apps. Het weerhoudt me van de meest simpele taken snel en eenvoudig met de Samsung uit te wíllen voeren. Dus gaat de telefoon maar op standy. De kermis uit. Beter. In alle rust kijk ik achterdochtig naar dat heerlijk eng grote scherm dat me aan blijft staren en lijkt te wachten op mijn zegen de hele kermis weer aan te zwengelen. Ik bestel nog maar een kopje koffie.


 

» Check de #mijnnote3 tumblr