Fontanel Tumblr Demo Template

Sommige ‘synthetische biologen’ zien zichzelf als designers: ze ontwerpen eigenlijk ook nieuwe producten en applicaties. Denk aan klimaatneutrale gassen, duurzame productietechnieken en zelfs innovatieve medicijnen. Maar wat gebeurt er als we de biologie zien als een maakbaar, ‘ontwerpbaar’ medium? Wat is dan die rol van design en hoe valt deze toe te passen?

» Lees meer

Geplaatst op

Fons Hickmann M23

De Berlijnse ontwerpstudio Fons Hickmann M23, opgericht in 2001. Naast Mirko Borsche een bewijs dat Duits grafisch ontwerp groeit.

— www.fonshickmann.com

Geplaatst op

Voor Anthony Dunne en Fiona Raby is design een middel om te speculeren over hoe het ook anders zou kunnen.

Speculative Everything van de altijd interessante uitgever The MIT Press gebruiken o.a, de schone kunsten, architectuur, fotografie, film, filosofie, technologie en literaire fictie om ons een kijkje te geven in de mogelijke toekomst. Het gooit de hele discussie over What Design Can Do volledig open. En dat werkt verfrissend. Meer info hier.

Geplaatst op

Sia’s Chandelier

We volgen haar al jaren en Sia’s creativiteit blijft ons verrassen. Voor ons, alweer zes jaar geleden, was dat bijvoorbeeld haar optreden bij David Letterman. Nu komt daar Sia’s nieuwe videoclip bij voor haar single Chandelier. Geregisseerd door haarzelf en Daniel Askill en in plaats van zelf te starren in haar video’s, danst de bijzonder talentvolle ‘lookalike’ Maddie Ziegler, bekend van de Amerikaanse reality tv-hit Dance Moms. Stunned!

Geplaatst op

Wat maakt Scandinavische modemerken zo bijzonder ten opzichte van merken daarbuiten? Waar komt die typische esthetiek toch vandaan? In The Weather Diaries ontdekt het kunstenaarsduo Cooper & Gorfer de roots van ‘Nordic fashion’ en haar design tradities en deelt deze enerzijds puur beeldend en anderzijds met spraakmakende interviews. De twee - curatoren van de Nordic Fashion Biennale - halen zowel opkomende als gevestigde namen aan, hun collecties gefotografeerd op prachtige locaties in o.a. Ijsland en Groenland. Een bijzondere ode aan de mode uit het hoge Noorden.

The Weather Diaries

Geplaatst op